BICIKLISTIČKA STAZA 5

XCO Rastočine.

lnformacije o biciklističkoj stazi.

Težina: teško
Duljina: 3.1 km
Vrijeme: 22 min
Uspon: 110 m

Opis biciklisičke staze

Startna točka je u Rastočinama (Podkilavac) koje je zamišljeno kao centralno mjesto za započeti biciklističku avanturu na području našeg Jelenja. Do mostića je postavljena velika info-tabla sa smjerokazima i s potrebnim vremenima do pojedinih odredišta.

Skeniranjem QR koda preuzmite GPX put određene staze. Odabrali ste biciklističku stazu, kružnog oblika, pod nazivom XCO RASTOČINE. Biciklističku stazu prolazite na vlastitu odgovornost. U nastavku slijede upute.

💧🚵‍♂️ Prije puta provjerite imate li kod sebe spremljeno dovoljno tekućine te je li vam mobitel napunjen. Također, adekvatno se obucite te koristite biciklističku opremu (kaciga, rukavice i slično).

🔴 Biciklističku avanturu započinjete prelaskom preko mostića u Rastočinama. Nedugo zatim doći ćete na početak staze na kojoj možete započeti kratku ali zabavnu MTB avanturu. Naime, ova novokreirana kružna staza služi za održavanje GIANT MTB zimske lige na kojoj, u pravilu, sudjeluju 150 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Biciklistička staza je kružnog oblika dužine od 3.1 km sa 110 metara visinske razlike po krugu i sastoji se od makadamskih i zemljanih puteva. Na stazi XCO Rastočine nalaze se dva tehnički teža segmenta, DROP i SERPENTINE uz koje su spremljene i lakše linije za manje tehnički spremljene vozače (chicken way), odnosno rekreativce.

Za rekreativce preporuka je odvoziti dva kruga, dok profesionalci, prilikom natjecanja, bicikliraju pet krugova.

Sviđa vam se boraviti
u Grobničkim Alpama?

Preporučujemo da posjetite naše Jelenje i znamenitosti te proučite kompletnu turističku ponudu.